HET GROTE STRAATBERAAD van GRONINGEN; een ongewone VERGADERING met gewone mensen over de TOEKOMST van het KLIMAAT

‘Warming Up’ toert door provincie met theatrale volksvergadering: ‘Het Grote Straatberaad van Groningen’

Op zondag 30 augustus organiseert Warming UpHet Grote Straatberaad van Groningen‘, een theatrale volksvergadering over het klimaat, in samenwerking met Klimaatadaptatie Groningen, de gemeente Groningen en SPOT-Groningen (De Oosterpoort).

Gedeputeerde-Klimaat Nienke Homan en klimaatgezant Marcel Beukeboom komen op bezoek in een paar willekeurige straten in de provincie Groningen. Denker des Vaderlands Daan Roovers is deze dag beschikbaar als online hulplijn en er zijn muzikale optredens van Swinder en het Broken Brass Ensemble

Klimaatadaptatie Groningen is geïnitieerd door het Akkoord van Groningen en het Global Center on Adaptation – op hun beurt weer in samenwerking met het Nationaal Programma Groningen. Een mond vol, dat je het maar even weet!

Kunst en Landschap maakt compilatie van eerste editie van Warming Up’s Grote Straatberaad van Groningen.

Kunst en Landschap maakte voor aanvang van Het Grote Straatberaad van Groningen een uitgebreide reportage over (de mensen achter) de organisatie, werkwijze en drijfveren van Warming Up. Klik op de link hieronder om er wat in te grasduinen:

HET GROTE STRAATBERAAD; een ongewone VERGADERING met gewone mensen over de TOEKOMST van het KLIMAAT

Zoals daarin beloofd, gaat Kunst en Landschap alles rond Het Grote Straatberaad van Groningen volgen: vanaf de dag zelf tot aan de Eerste Groningse Klimaatverklaring. Vanaf het verwerkingsproces van de Warming Up-organisatie(s) tot aan de uiteindelijke (landelijke) Klimaatverklaring, die na het evenement aan het Kabinet wordt aangeboden..

Ik ga je via deze pagina op de hoogte houden van alle (Groningse) ontwikkelingen de komende weken en maanden, en houd me zeer aanbevolen voor informatie over relevante gebeurtenissen, spin off en bijzondere momenten, opzienbarend foto- en videomateriaal en alles waarvan jij denkt dat het bijdraagt aan een mooie compilatie van deze eerste editie van Warming Up‘s Grote Straatberaad (adresinfo vind je in de footer van deze pagina). Stay tuned!

Om alvast een beetje in de stemming te komen neem ik hieronder een korte terugblik op van de eerste editie van Het Grote Straatberaad van Fryslân dat zondag 23 augustus plaatsvond. Verder heb ik alle berichtgeving (tot nu toe) over het Groningse Straatberaad en relevante artikelen die je kunnen helpen bij de discussie over het klimaat opgenomen in het ‘Media-overzicht ‘Het Grote Straatberaad van Groningen‘/ Klimaatadaptatieweek Groningen’. Doe er je voordeel mee. Heel veel plezier op zondag 30 augustus. Aantreden: 13:00 uur!

Warming Up Festival: 12 t/m 22 oktober in ‘Tolhuistuin’, Amsterdam

O ja, voordat de Klimaatverklaring aan het Kabinet wordt aangeboden vindt van 12 tot en met 22 oktober het (eerste) Warming Up Festival plaats. Tien dagen op rij vindt een spannend programma plaats met live performances, films, installaties, workshops, expo’s, discussies en theatervoorstellingen. Men gaat in gesprek met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers, om te oefenen met verandering, te experimenteren met nieuwe ideeën en om op zoek te gaan naar verbeelding en radicale vergezichten.

Na Het Grote Straatberaad van Groningen en het Warming Up Festival kom ik (op deze pagina!) bij je terug; natuurlijk voor de Klimaatverklaring, maar ook omdat volgend jaar, van 19 tot en met 25 januari, de (internationale) Klimaatadaptatieweek Groningen plaatsvindt. Tijdens die week organiseert Warming Up opnieuw een Straatberaad: Het Digitale Straatberaad Groningen, een interactieve volksvergadering over het klimaat voor en door Groningers.

Robert Rosendal, initiatiefnemer Kunst en Landschap Noord Nederland.

Aankondiging Warming Up Festival, Impact Makers, 23 september 2020.

Terugblik op de theatrale volksvergadering ‘Het Grote Straatberaad van Fryslân’: 23 augustus 2020

Terugblik Het Grote Straatberaad van Fryslân, YouTube-Warming Up, 24 augustus 2020.

Terugblik op de theatrale volksvergadering ‘Het Grote Straatberaad van Groningen’: 30 augustus 2020

Groninger Straatberaadbeelden

,,Afgelopen zondag was Het Grote Straatberaad van Groningen! Van de Suikerlaan tot de Radijsstraat, van de Singels tot de Tuinstraat, van Stad tot in Hornhuizen gingen buurtbewoners in beraad over het klimaat.”


Warming Up

.

,,Hier zie je op drie foto’s hoe de straten zich samen weren tegen het veranderende klimaat: met paraplu’s, touwen, een scootmobiel, mondkapjes, of gewoon met een hand boven het hoofd.”


Warming Up

,,Ook leerlingen van het Ubbo Emmius speelden mee. Straatcoach Niek stelde voor om klimaatvoorlichting op scholen verplicht te stellen, want over het klimaat leren ze nu bijna niets.”


Warming Up

31 augustus: lancering ‘Online Omgeving’ van het Het Grote Straatberaad

De dag nadat de beide Straatberaad-dagen van het Noorden hadden plaatsgevonden, 31 augustus 2020, lanceerde Warming Up de Online Omgeving van het Grote Straatberaad. In deze online interactieve infographic vind je de antwoorden, ideeën en Straatverklaringen van alle straten die (tot dan toe) mee hebben gedaan aan Het Grote Straatberaad. In ons geval, de straten van Fryslân en van Groningen.

Na elk Beraad, dat van AmsterdamDen HaagNijmegen en Rotterdam moet op het moment van schrijven nog plaatsvinden, zullen de resultaten van die Beraden worden toegevoegd aan de Online Omgeving. Zo werken straten uit ‘heel’ het land mee aan de eerste (bottom up) Klimaatverklaring van Nederland, die – als het een beetje meezit – op 6 november in Den Haag aan het Kabinet wordt aangeboden. Of dat gaat lukken, is Corona-gezien zeer de vraag.

Je kunt, als ook de andere steden aan de beurt zijn geweest, zo af en toe een kijkje nemen hoe er in straten elders in het land gedacht wordt over klimaatverandering en hoe we ons – ook jij – daaraan kunnen aanpassen (klimaatadaptatie). Veel plezier daarbij …en, ik houd me natuurlijk aanbevolen voor leuke en interessante weetjes, ditjes en datjes, foto’s en video’s en al wat deze pagina kan verheffen tot een echt ‘document’ van de eerste editie van Het Grote Straatberaad van Groningen. Vinden ze in Friesland vast ook leuk. Treed binnen!

Terugblik Warming Up 2020

,,It’s a wrap! De eerste editie van het Warming Up Festival is een feit, schrijft de Warming Up-organisatie op 25 november op haar website. Door de aangescherpte corona-maatregelen hebben ze  een aantal onderdelen uitgesteld of afgezegd. Erg jammer natuurlijk, maar ze zijn enorm trots op de programma’s die wél doorgingen. Om – met hen, en ondanks alles – een beetje na te genieten van deze toch succesvolle eerste editie van bijna een half jaar Warming Up-activiteiten, kun je een aantal highlights bekijken op: ‘DIT WAS HET WARMING UP FESTIVAL 2020‘.

Uiteraard maakte (mede-)organisator Impact Makers een flitsende aftermovie. Let op! Voordat je die gaat bekijken: Warming Up komt in het nieuwe jaar tijdens – en als onderdeel van – de Klimaatadaptatieweek Groningen bij je terug met Het Digitale Straatberaad, een interactieve volksvergadering over het klimaat van 19 tot en met 23 januari 2021. Je leest er hieronder alles over.

Terugblik Warming Up 2020, Impact Makers, 16 december 2020.

Het ‘Digitale Straatberaad’, een interactieve volksvergadering over het klimaat: 19 t/m 23 januari 2021

Met het Digitale Straatberaad bouwt Warming Up, samen met alle inwoners van de provincie Groningen, verder aan ‘input’ voor de Nationale Klimaatverklaring. Opzet is om deze Verklaring (ruim) voor de verkiezingen van 17 maart aanstaande aan het Kabinet aan te bieden. Wil je meedoen aan dit Groninger digitale Straatberaad? Je kunt je hier aanmelden: IK DOE MEE MET HET DIGITALE STRAATBERAAD!.

Rechtstreeks naar de interactieve omgeving van het Digitale Straatberaad tijdens de Klimaatadaptatieweek Groningen

Ook als je je niet hebt aangemeld kun je natuurlijk meedoen met Het Digitale Straatberaad. Klik op onderstaande illustratie om rechtstreeks naar het online portal van de Klimaatadaptatieweek Groningen te gaan. Je vliegt er als een bij naar binnen, maar voor je dat doet: volg aandachtig de instructies en oefen vooraf wat met en binnen deze prachtige interactieve omgeving. De eerste live stream start op dinsdag 19 januari om acht uur ‘s avonds (tijdstip gewijzigd!, red.) en duurt een uurtje. Heel veel plezier.

Still startpagina Klimaatadaptatieweek Groningen

Klimaatevenementen 2021

Januari 2021

Klimaatadaptatieweek Groningen: 19 t/m 25 januari 2021

Klimaatadaptatieweek Groningen
Alle (online- en doe-) evenementen tijdens de Klimaatadaptatieweek op een rijtje

Het Digitale Straatberaad (Groningen): 19 t/m 23 januari 2021

Digitale Straatberaad Groningen
Vier (digitale) gesprekken over gezondheid, economie, democratie en mobiliteit i.r.t. klimaat, Warming Up, 19, 20, 21 en 23 januari 2021. Samen (met online buren) in gesprek over klimaat-gerelateerde onderwerpen. Een ongewone vergadering voor gewone mensen. Aanmelding v.a. 8 januari 2021

Klimaatadaptatieweek Groningen: 19 t/m 25 januari 2021

Open University on Climate Adaptation – Teaser, Climate Adaptation Groningen, 7 januari 2021.

Online Klimaattop – 25 januari 2021

Nederland organiseert in januari online klimaattop
H2O-Actueel, 20 mei 2020.

November 2021

Klimaattop COP26 Glasgow: 1 tot 12 november 2021

Uitstel van de VN-klimaattop in Glasgow, wat heeft dat voor gevolgen?
De UNFCCC besloot mei 2020 de klimaattop COP26 in het Schotse Glasgow vanwege de coronacrisis met een vol jaar uit te stellen. Medio-2021: tussentijdse klimaattop in Italië. (Ben van Raaij, de Volkskrant, 29 mei 2020)

Media-overzicht ‘Het Grote Straatberaad’ van Groningen / Klimaatadaptatieweek Groningen

Januari 2021

YfCA klimaatambassadeurs, Climate Adaptation Groningen, 23 januari 2021.

ONTWERPERS AAN ZET BIJ KLIMAATADAPTATIE
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 22 januari 2021.

GRONINGEN DEELT INSPIRATIE, KENNIS EN OPLOSSINGEN OVER KLIMAATADAPTATIE IN EEN WEEK VOL VIRTUELE INTERNATIONALE EVENTS
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 18 januari 2021

AANPAKKEN & AANPASSEN #9 – Colin en de invloed van klimaatverandering op de Wadden, Climate Adaptation Groningen, 18 januari 2021.
TRAILER – Groene Golven – Docu Klimaatadaptatie Groningen, Climate Adaptation Groningen, 15 januari 2021.
Arjen Robben & Climate Adaptation Week Groningen – PROMO (ENG), Climate Adaptation Groningen, 12 januari 2021.
Teaser virtual Groningen – Climate Adaptation Week Groningen, Climate Adaptation Groningen, 12 januari 2021.

INTERNATIONAAL VOETBALLER ARJEN ROBBEN ONDERSTREEPT BELANG VAN KLIMAATADAPTATIE
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 12 januari 2021


.

Jongeren van over de hele wereld komen 22 januari online samen in Groningen om te praten over ons klimaat
GIC, Groninger Internet Courant, 8 januari 2021
.

MELD JE AAN VOOR HET DIGITALE STRAATBERAAD!
Warming Up, 7 januari 2021


.

Jongeren van over de hele wereld komen 22 januari online samen in Groningen om te praten over ons klimaat
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 7 januari 2021


.

Open University on Climate Adaptation – Teaser, Climate Adaptation Groningen, 7 januari 2021.

Ontmoet onze klimaatbloggers
Vera Santing, Loes van Dam, Tijdschrift Noorderbreedte (Aanpassen of Verzuipen), 7 januari 2021

.

Fundamenteel andere oplossingen
Jesse Akkerman, Tijdschrift Noorderbreedte (Aanpassen of Verzuipen), 6 januari 2021

.

WIJ ALS JONGEREN ZIJN DE VERANDERAARS VAN DE TOEKOMST
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 5 januari 2021


.

WAAA seminar: ‘On the way to the Wadden Adaptation Action Agenda’ (Aankondiging Online seminar, 4 januari 2021) Programma naar een Rijke Waddenzee, Rijkswaterstaat, Provincie Groningen, Provincie Friesland, Eems Dollard-2050, Investeringskader Waddengebied, Waterschap Noorderzijlvest: 20 jan. 2021 14:00-16:30 uur)

December 2020

‘Voor jongeren is de wereld nog niet gewoon’
Tjesse Riemersma, Tijdschrift Noorderbreedte (Aanpassen of Verzuipen), 29 december 2020


.

AANPAKKEN & AANPASSEN #9 – Colin leert door Colien alles over kunst en kleding, Climate Adaptation Groningen, 22 december 2020.

HET IS TIJD OM AAN DE SLAG TE GAAN MET KLIMAATADAPTATIE EN IN GRONINGEN ZIJN WE AL BEGONNEN!
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 22 december 2020

.

ACT & ADAPT #2 – Colin interviews passers-by about climate adaptation, Climate Adaptation Groningen, 15 december 2020.
ACT & ADAPT #6 – Colin & Jos Idema explore Groningen with a thermal camera, Climate Adaptation Groningen, 15 december 2020.
ACT & ADAPT # 4 – Colin learns everything about climate adaptive gardening in Warffum, Climate Adaptation Groningen, 15 december 2020.

5000 GRATIS APPEL- EN PERENBOMEN VOOR GRONINGERS
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 10 december 2020
.

EREDOCTORAAT RUG VOOR FEIKE SIJBESMA
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 3 december 2020.

Green Make Over @ Groningen, Groene make-over, 2 december 2020.

November 2020

AANPAKKEN & AANPASSEN 8 – Colin leert alles over tiny forests, Climate Adaptation Groningen, 25 november 2020.

BIJNA 2000 GRONINGERS MELDEN ZICH VOOR VERGROEN HEEL GRONINGEN
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 23 november 2020

.

Kunstwerk de Grunneger Woaterkop
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 19 november 2020.

Youth for Climate Adaptation klimaatambassadeurs in Gemeente Oldambt, Climate Adaptation Groningen, 16 november 2020.

80.000 GRATIS BOMEN EN STRUIKEN VOOR GRONINGEN
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 12 november 2020


.

AANPAKKEN & AANPASSEN #7 – Colin krijgt een rondleiding van boswachter Jacob door de Onlanden, Climate Adaptation Groningen, 10 november 2020.

INWONERS UIT HEEL GRONINGEN MAKEN KANS OP GRATIS GROEN
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 9 november 2020

Oktober 2020

ALS JE VANUIT JE EIGEN KRACHT EN MOTIVATIE IETS DOET, IS HET VAAK LEUKER EN MAKKELIJKER- SHARON POSTMA
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 29 oktober 2020


.

http://www.youthforclimateadaptation.org, Climate Adaptation Groningen, 22 oktober 2020.
Ban Ki-Moon invites you(th) to join the Youth for Climate Adaptation Conference in Groningen, Climate Adaptation Groningen, 22 oktober 2020.

BAN KI-MOON ROEPT JONGEREN WERELDWIJD OP
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 21 oktober 2020

.

GROEN SCHOOLPLEIN BREDEROSCHOOL IN GRONINGEN FEESTELIJK GEOPEND
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 19 oktober 2020

.

‘GRUNNEGER WOATERKOP’ WINT OPEN CALL
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 15 oktober 2020
.

App laat zien dat het 70% van de dagen warmer is dan normaal, OOG Groningen, 15 oktober 2020.
AANPAKKEN & AANPASSEN #5 – Colin bezoekt met Floris Boogaard de klimaatadaptatie proeftuin @ Zernike, Climate Adaptation Groningen, 13 oktober 2020.

GRONINGEN KIEST EERSTE GROENE BURGEMEESTER VAN NEDERLAND
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 12 oktober 2020


.

Youth for Climate Adaptation Conference – Groningen, 22 January 2021, Climate Adaptation Groningen, 12 oktober 2020.

VANAVOND! STREAM MEE, MET DE ONLINE DUURZAME PUBQUIZ
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 9 oktober 2020


.

FIETSTOUR DU KLIMAATBOER
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 8 oktober 2020


.

Klimaatambassadeurs gezocht!, Climate Adaptation Groningen, 8 oktober 2020.

WORD KLIMAATAMBASSADEUR!
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 7 oktober 2020
.

DE STEM VAN JONGEREN
Jongerenklimaattop (Youth for Climate Adaptation Conference) voor/door jongeren (Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Global Center on Adaptation), Groningen, 22 januari 2021 (fysiek/online; voorbereiding op Climate Adaptation Summit; 25 januari 2021)

Gemeente vraagt subsidie aan voor ‘the coolest square in town’
Gemeente Groningen, 7 oktober 2020

.

ONLINE DUURZAME PUBQUIZ INCLUSIEF GROENE GRONINGSE NIEUWTJES
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 7 oktober 2020


.

Panorama Groningen // Lezing Yttje Feddes en Peter Veenstra
Platform GRAS i.s.m. Bouwheerschap Groningen en Forum Groningen (lezing i.h.k.v. tentoonstelling ‘Panorama Nederland’, 6 oktober 20:00 uur)

TUINY FOREST BIJ JOUW KERK
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 6 oktober 2020.

Klimaatdag ‘Hordelopen naar Parijs’; programma en aanmelden
Complete programma online talkshows Klimaatdag, Voortgangsoverleg Klimaatakkoord op 12 oktober (09:45 – 17:00 uur), 5 oktober 2020

September 2020

PETER VEENSTRA: ‘KLIMAATADAPTATIE SPEELT OVERAL, JE KAN ELKE VIERKANTE METER VAN NEDERLAND PAKKEN EN EEN OPGAVE FORMULEREN’
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 29 september 2020

.

OPROEP: WIJ ZOEKEN PLANTLOCATIES!
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 24 september 2020


.

ZES GRONINGERS GAAN VERKIEZING IN VAN DE GROENE BURGEMEESTER
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 23 september 2020

.

Klimaatadaptatie in 1 minuut, Climate Adaptation Groningen, 22 september 2020.
AANPAKKEN & AANPASSEN #3 – Colin & klimaatadaptatie onderzoeker Allard Roest, Climate Adaptation Groningen, 15 september 2020.
AANPAKKEN & AANPASSEN #1 – Spoken word: Colin introduceert klimaatadaptatie,
Climate Adaptation Groningen, 15 september 2020.
De Groene Parel, livestream met gebarentolk, Gemeente Groningen, 11 september 2020.

Beschikbaarheid van water: provincie aan de slag met klimaatadaptatie in Groningen
RTV Westerwolde, 8 september 2020


.

EEN GRATIS PERENBOOM OPGEHAALD IN GRONINGEN? HIJ ZOEKT EEN MAATJE!
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 8 september 2020.

Klimaatadaptatie in het Reitdiepgebied, Provincie Groningen, 8 september 2020.

GRONINGEN WERELDTONEEL VOOR KLIMAATADAPTIEVE OPLOSSINGEN
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen 7 september 2020

.

‘Win een Ton’ gesigneerd door bekende Groningers, Climate Adaptation Groningen, 7 september 2020.

HEB JIJ EEN GEWELDIG IDEE VOOR EEN GROENER GRONINGEN? PITCH HET OP 28 SEPTEMBER EN WIN €1000 OM HET UIT TE VOEREN.
Awesome Groningen i.s.m. Klimaatadaptatie Groningen, 6 september 2020

HET GROTE STRAATBERAAD VAN GRONINGEN – RECAP
Warming Up (Website), 3 september 2020


.

Opinie: Ook u moet aan de slag met het klimaat
Gerrit Hiemstra, Dagblad van het Noorden, 2 september 2020

.

Barn Talk | Helga van Leur – Onze stormachtige wereld: klimaatverandering, energietransitie en corona!
EnergyBarn, EnTranCe, 2 september 2020 (16:15 – 17:15 uur)

.

ONTWERPMANIFESTATIE ‘ACT & ADAPT’
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen
(1 t/m 3 september 2020)

Augustus 2020

BEKIJK NU DE RESULTATEN VAN HET GROTE STRAATBERAAD
Warming Up (website), 31 augustus 2020

.

GRONINGEN KRIJGT EEN GROENE BURGEMEESTER
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 31 augustus 2020

.

Help, de zeespiegel stijgt! Het Grote Straatberaad buigt zich over klimaat
Dagblad van het Noorden, 30 augustus 2020


.

Het Grote Straatberaad, een theatrale volksvergadering over het klimaat, doet Groningen zondag aan: ‘Geld, kapitalisme, vooruitgang en groei: waarom is dat de waarheid?’
Marijke Brouwer, Dagblad van het Noorden, 27 augustus 2020

GRONINGERS MAKEN GRATIS KANS OP EEN TON
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 25 augustus 2020


.

RENÉ NOTENBOMER: ‘IK VIND HET HEEL SOCIAAL ALS WE TUINEN VERPLICHT VERGROENEN’
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 25 augustus 2020

.

Groningers maken gratis kans op een ton. Een regenton, welteverstaan
Dagblad van het Noorden, 25 augustus 2020

.

GRONINGSE JONGEREN MAKEN DE ALLEREERSTE REGIONALE ACTIE AGENDA VOOR KLIMAATADAPTATIE IN DE WERELD!
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 24 augustus 2020
.

DAYS gaat aan de slag met klimaatadaptatie film — Gemeente Groningen
DAYS (website), 23 augustus 2020

.

30 augustus: het Grote Straatberaad van Groningen
Operatie Steenbreek, 20 augustus 2020
.

Het grote straatberaad van Groningen
Visit Groningen, 20 augustus 2020.

30 augustus: het Grote Straatberaad van Groningen
Jasper Tiemens, NMF, Natuur en Milieufederatie Groningen, 20 augustus 2020


.

UPDATE! 4000 GRATIS PERENBOMEN OM PROVINCIE GRONINGEN TE VERGROENEN
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 19 augustus 2020

.

Het Grote Straatberaad van Groningen: klimaatberaad in je eigen straat
Sanne Eva Dijkstra, Dagblad van het Noorden, 6 augustus 2020
.

OPEN CALL VOOR KLIMAATADAPTIEF KUNSTWERK
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 3 augustus 2020
(De open call wordt georganiseerd i.s.m. House of Design)


.

“Bewoners van álle straten kunnen meepraten over veranderende klimaat”
(Noorder)Plantsoennieuws, 2 augustus 2020

.

“Het Grote Straatberaad van Groningen”: bewoners van álle straten kunnen vanaf zondag meepraten over veranderende klimaat
Groninger Internet Courant, 1 augustus 2020

Juli 2020

DR. IR. FLORIS BOOGAARD: ‘WE MOETEN DE STAD ANDERS ONTWERPEN’
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 28 juli 2020


.

BINNENKIJKER: HET TUINPROJECT VAN DE GRONINGSE TOM
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 10 juli 2020.

DOE MEE MET JE STRAAT AAN DE EERSTE VOLKSVERGADERING OVER HET KLIMAAT
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 8 juli 2020.

GRATIS GEVELTUINEN VOOR GRONINGSE ONDERNEMERS
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 1 juli 2020

Juni 2020

GEDEPUTEERDE NIENKE HOMAN: ‘WE MOETEN ONS STEEDS MEER AANPASSEN AAN EXTREMEN.’
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 30 juni 2020


.

INTERNATIONALE YOUTH FOR CLIMATE ADAPTATION CONFERENTIE
Act & Adapt, Klimaatadaptatie Groningen, 30 juni 2020


.

Je gaat hier terug naar het hoofdartikel over de Grote Straatberaden van Fryslân en Groningen. Je kunt ook op de illustratie hieronder klikken: