Kunstvloed


Zicht op Klein Wetsinge op een prachtige zonnige dag in oktober 2018. © Drone-foto: Mark Schuurman, Sauwerd, 2018.

Kunstvloed wil het landschap rond de Groninger wierdendorpen Sauwerd, Groot- en Klein Wetsinge (plus Hekkum en Adorp), gelegen in één van de oudste cultuurlandschappen van Europa, in de schijnwerpers plaatsen. Dit landschap ‘versterken’ met hedendaagse kunst.

De eerste editie van Kunstvloed vond plaats in september 2018. Zichtbaar wapenfeit van de vloed is het permanent achterlaten van een beeld van Gert Sennema – ‘Mij Dorst’ – dat je kunt vinden op de begraafplaats van Groot Wetsinge.

Bij de volgende Kunstvloed – die plaatsvindt in de tweede en derde week van september-2020 – zal opnieuw een kunstwerk een vaste stand(beeld)plaats krijgen rond het te realiseren ‘Ommetje’ ‘Wetsinge/Reitdiep’, hoofddoelstelling van de stichting. Onderhandelingen daartoe bevinden zich in een vergevorderd stadium.

Meer weten? Via onderstaande sociale mediakanalen blijf je goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Daarnaast biedt Kunstvloed je op deze wijze een (actueel) overzicht van kunst- en culturele wetenswaardigheden in en om Sauwerd/Wetsinge.

Website Kunstvloed

Facebook-pagina Kunstvloed

Tweets Kunstvloed

Kunstvloed op Instagram

Robert Rosendal is bestuurslid van de stichting Kunstvloed en vervult de functie van ‘Coördinator PR- en Publiciteit’. Hij is werkzaam en woonachtig in Groot Wetsinge.

Rechtstreeks naar de ‘categorie’Kunstvloed.