DRUKWERK en PRINT

De boekdrukkunst bracht communicatie in een stroomversnelling.

De laatste twintig jaar is er op het gebied van drukwerk meer veranderd dan in honderd jaar daarvoor. In de vorige eeuw afficheerde ik mezelf als drukwerkbegeleider. Wie meer over deze functieomschrijving te weten wil komen door bijvoorbeeld te zoeken in Wikipedia tast al snel in het duister – er is geen enkel lemma voor aangemaakt. Toch blijf ik mezelf zo noemen.

In de eerste plaats omdat het precies verwoordt waar het om draait: je begeleidt particulieren, bedrijven en instellingen bij het hele proces van vraag naar druk- of printproduct en helpt hen de weg te vinden in het doolhof van aanbieders.
Ten tweede omdat het gezamenlijk- en ambachtelijkheid veronderstelt en uitstraalt. Het voelt gewoon goed. Je werkt samen – op basis van vertrouwen – naar een bevredigend resultaat, rekening houdend met doel en middelen, lees de portomonnee.

40 jaar ervaring druk en print

Ik loop zo’n veertig jaar mee in het druk- en printvak en houd de ontwikkelingen in de grafische sector nauwlettend – toegegeven ze gaan snel – in de gaten. Jij, kunt daar ook de vruchten van plukken.

Bekijk voorbeeldprojecten in de ‘categorie’ Drukwerkbegeleiding.

Dit zijn de twee oudste drukpersen ter wereld. Zij werden gebouwd rond 1600. Te bewonderen in het Museum ‘Plantin-Moretus‘, Unesco Werelderfgoed, in Antwerpen.