BOEKENREEKS Het IJSLANDS PAARD

islandy_punktur0177 - bijgesneden voor website
Beeld: Edyta, ©Punktur, Elselien Klein, Zadole, Polen, 2013.

Anders dan in het buitenland zijn er voor het Nederlandse taalgebied weinig inhoudelijk verantwoorde, op gedegen onderzoek gebaseerde, maar tegelijkertijd goed en onderhoudend geschreven boeken over ijslanders beschikbaar.

Met de start van (de Facebook-pagina) ‘Boekenreeks Het IJslands Paard’ – een initiatief van Robert Rosendal – is daar m.i.v. 2011 verandering in gekomen. De reeks moest gaan fungeren als podium voor het documenteren en uitwisselen van de expertise met dit bijzondere ras. Bestemd voor ingewijden, maar ook voor aspiranten. Dat is gelukt.

In 2013 verscheen IJslanders Begrijpen, over het houden en begrijpen van IJslandse paarden, uitgegeven in de ©Punktur boekenreeks, Elselien Klein, Zadole 2013, onder redactie van Femke Kramer en Robert Rosendal. (ISBN: 978-94-6228-009-0, paperback, 152 pagina’s, full colour).

.

In 2014 werd Dat is geen trippelen, dat is tölt! En dat hoort zo in eigen beheer uitgegeven door – auteur – Lex van Keulen. M.m.v., ‘op gang’ geholpen door Femke Kramer en Robert Rosendal, ‘afronding’ op eigen initiatief. (ISBN: 978-90-8227-164-5, paperback, 221 pagina’s, zwart/wit).
.

2016: Alles over ijslanders, twee delen, in eigen beheer uitgegeven door Lex van Keulen en Vanda Oosterhuis. M.m.v., ‘op gang’ geholpen door Femke Kramer en Robert Rosendal, ‘afronding’ op eigen initiatief. Deel (1): ‘Werken met ijslanders’, deel (2): ‘Zorgen voor ijslanders’. (ISBN: 978-90-8227-162-1, paperback, 500 pagina’s, full colour)

In 2017 verscheen de Engelse vertaling van ‘Alles over ijslanders’: The Complete Guide to the Icelandic Horse. Meer informatie daarover vind je op de webpagina van Horses of Iceland.

Of hun Facebookpagina.

Voor actuele informatie over deze boekenreeks – en over eventuele nieuwe uitgaven – verwijs ik je graag naar de Facebookpagina ‘Boekenreeks Het IJslands Paard’.
.

Voor een kijkje terug in de tijd klik je hier op ‘Boekenreeks Het IJslands Paard‘.