Coördinator PR/Publiciteit ‘Kunstvloed’

Flyer eerste editie van de kunstmanifestatie Kunstvloed: première 2018.

In de (warme) zomer van 2018 bood ik mijn vrijwillige en onbezoldigde diensten aan de stichting Kunstvloed aan. Zij organiseerde in september van dat jaar voor de eerste keer de manifestatie Kunstvloed. Via de linker menuknop lees je er alles over.

Ik kwam in juni van 2018 ‘in beeld’ bij Nicolaas Geenen, (mede)oprichter, secretaris en organisator van deze stichting, en uitbater van het Kerkje van Klein Wetsinge – één van de podia waar in en om allerhande kunstzinnige activiteiten zouden plaatsvinden. Dat is niet zo raar omdat ik sinds 2001 naar volle tevredenheid inwoner van Groot Wetsinge ben, en we elkaar met enige regelmaat tegen het lijf lopen. We kwamen vrij snel overeen – Nicolaas is op de hoogte van mijn expertise op het gebied van evenementenorganisatie, die van publiciteit in het bijzonder – gezamenlijk de publiciteitskar voor Kunstvloed-2018 te gaan trekken.

Achterkant flyer Kunstvloed 2018

Een en ander resulteerde in aardig wat publicatiesvoor, tijdens en na het evenement – in plaatselijke- en regionale kranten: de Ommelander, de Wiekslag en de Noorderkrant. Ook RTV Noord liet zich niet onbetuigd en reed – tot twee keer toe – naar Wetsinge om via radio-interviews – ter plekke – bij Jaap Wolters, coördinator van de stichting. poolshoogte te nemen. Cees van de Meent van Hogeland Nieuws interviewde – voor aanvang van het evenement – de eerder genoemde Nicolaas Geenen en Hannes Companjen, voorzitter van de stichting Kunstvloed, in een meer dan elf minuten durende video-reportage vanaf de begraafplaats te Groot Wetsinge – de plek waar uiteindelijk het winnende beeld, van Gert Sennema, een permanente plek zou krijgen. Vanwege het grote aantal ‘overige activiteiten’ in de regio moest het Dagblad van het Noorden verstek laten gaan, ondanks een uitnodiging voor de pers van de organisatie. Het heeft zich hiervoor nadien ‘verontschuldigd’ en beloofde bij een volgende editie ‘beterschap’.

Drone-opname Klein Wetsinge, Ander Beeld, Mark Schuurman, Sauwerd, 2019.

Na evaluatie van de eerste editie van Kunstvloed heeft het bestuur van de organiserende stichting besloten om voor de volgende – tweejaarlijks te houden – manifestaties mij aan te stellen als ‘Coördinator PR en Publiciteit’. (Ook) vanaf deze plek zeg ik haar daar dank voor.

Ik kijk uit naar de komende ‘Kunstvloed-2020’, die naar alle waarschijnlijkheid gehouden gaat worden in de tweede week van september, en ga er alles aan doen om deze kunstmanifestatie bij een grote groep kunst- en (wierden)landschapsliefhebbers onder de aandacht te brengen. Hoe? Dat vertel ik je in een volgend bericht.