Boekenserie over IJslandse paarden

Elselien Klein met IJslandse vlag.

Afgelopen weekend heb ik voorbereidingen getroffen voor een aantal nieuwe uitgaven over IJslandse paarden. Elselien Klein en Anne Hofman, de schrijvers van deze serie, en even in Nederland voor het afleveren van een (ingereden) IJslands paard, hebben me benaderd om het gehele project te begeleiden van concept, tot druk (redactie/opmaak/vormgeving), uitgave en distributie. Handenwrijvend – ik ben IJsland(er)liefhebber en goede vriend van Anne en Elselien – heb ik de opdracht in ontvangst genomen.

Elselien en Anne runnen het (IJslandse) paardenbedrijf ‘Punktur’ (dat ‘De Punt’ betekent en verwijst naar de voormalige verblijfplaats van hun paarden(op)fokbedrijf in Nederland) in Lwowek Slaski, Nedersilezië, in het zuidwesten van Polen, een prachtig heuvelrijk gebied met schitterende uitrijmogelijkheden.

Samen met Femke Kramer, schrijf-, tekst- en presentatieadviseur – en eveneens IJsland(se paarden)fanaat – ga ik me in eerste instantie buigen over de redactie. Ik heb er zin in. Voor de vele (instructie)foto’s en -illustraties hebben we reeds professionele mensen benaderd.

5 comments

 1. Judith Ozinga · januari 31, 2011

  Super! Ben heel erg benieuwd hoe het er uit gaat zien!
  Elselien kan leuk schrijven dus dat komt vast wel goed!

  • Robert Rosendal · januari 31, 2011

   Judith,

   Gaat helemaal goedkomen; eerste manuscript-review, samen met Femke, is goed door Anne en Elselien opgepakt. Met een beetje mazzel hebben we iets ‘toonbaars’ voor ‘Horses on Ice’ in maart.
   Groet, Robert en Femke.

 2. Richard Wagenaar · januari 31, 2011

  Dan heb ik mijn exemplaar waarschijnlijk sneller in huis dan ik dacht!

 3. Martine · maart 25, 2011

  Hou me op de hoogte, ben erg benieuwd!

 4. Yfke · april 7, 2011

  Ik ben ook erg nieuwsgierig, sinds ik mijn eigen Punktur-paard heb, ben ik ook (IJslandse) Paardenboeken-wurm geworden.

Comments are closed.