Sociaal media’gebruik’ slokt bloggen op

Heb ik dan niets gedaan sinds mei? Niets is minder waar.

Vanaf die maand ben ik me voor het eerst gaan storten als ZZB’er (Zelfstandige Zonder Benul) op ‘sociale media’. Hyves, Linkedin, Twitter en natuurlijk Facebook met aanhangende ‘pages‘. Voor wat betreft dat laatste, die 25 ‘likers‘ is niet direct een probleem, maar dan…

Ik voel me – na 25 jaar ondernemerschap – in eerste instantie Klein Duimpje in een veel te groot bos en weet niet goed waar ik mijn ‘post’kruimels moet achterlaten. Gaandeweg hoop ik op zevenmijlslaarzen mijn bedrijf(je) en een nieuwe boekenreeks onder de aandacht te brengen van ‘slimme’ telefoongebruikers, pad users, e-readers en andere internetadepten.

En dan… (eerlijk is eerlijk; zwoegend en zwetend en veel tijd investerend) – niet geheel zonder resultaat – kreeg ik in minder dan vier maanden tijd bijna driehonderd ‘likers’ voor de nieuwe Boekenreeks ‘Het IJslands Paard’, waarvan het eerste deel – zoals het zich nu laat aanzien – eind november verschijnt. Met de schrijvers, Elselien Klein en Anne Hofman, heb ik de afgelopen week in Wetsinge op een zeer onderhoudende en prettige manier de tweede (tekst)revisie doorgenomen. Er zijn prachtige foto’s en illustraties gemaakt en ik verheug me nu reeds op het vormgeven van het eerste boek uit deze reeks.

Ik blijf graag in contact met alle geïnteresseerden (lezers en sponsors) en hoop op een prachtige presentatie deze winter, met kou, sneeuw en wind – waar dan ook – ter promotie van ‘Het IJslands Paard’.

En – o, ja – in augustus was ik in Noorwegen. Wandel- en klimliefhebbers opgelet: Dovrefjell (ZW-Noorwegen) heeft – naast Groenland en Siberië – (oké, geïmporteerde) muskusossen. Echt een bezienswaardigheid. Vroeg op, en boven 1100 meter spot je ze zomaar (als het meer dan tien graden boven nul is, zul je ze niet zien).